Sex på første date

Sex på første date

En klassisk feil på første date er å prøve å ha sex med daten. Det er en oppførsel som ifølge de fleste uskrevne datingregler ikke kommer til å føre til en andre date. Slik trodde vi i hvert fall at det var. Nå stilles saken i et nytt lys. Ifølge en undersøkelse utført av datingnettstedet Møteplassen, kan den store feilen være helt riktig fremgangsmåte for et langvarig forhold. Det ser ikke ut til at nordmenn har lyst til å følge tradisjonelle datingregler, vi ser ut til å være mer interessert i å ha sex.

Norske single ser ikke ut til å ha noen problemer med å havne i seng med daten etter noen timers dating. I undersøkelsen som Møteplassen har utført, mener 43 % av 1663 norske single at det er helt i orden å ha sex allerede på første date. Stikk i strid med hva alle romantiske filmer prøver å fortelle oss.

Det er først og fremst mennene som synes det er i orden med sex på første date. 59 % av mennene kan absolutt tenke seg sex på første date. Men det er ikke bare mennene som står for resultatet i undersøkelsen. 21 % av kvinnene synes at sex på første date er helt i orden.

Vi lever i en selvstendig tid, og vi vil ikke bli formet av uskrevne datingregler. Vi bestemmer selv over livene våre, og jeg tror det er grunnen til at mange kan tenke seg å ha sex allerede på første date, sier Julia Tungström, presseansvarlig hos Møteplassen.

Møteplassen er et av Norges største datingnettsteder, der tusenvis av single møtes hvert år. Flere av forholdene blir langvarige, men det er usikkert om det skyldes at de hadde sex på første date eller ikke. Det som er sikkert, er i hvert fall at svenske single dater som de selv vil, og at datingregler ikke er noe for norske single.

Er sex på første date i orden?

Single synes
57% Nei
43% Ja

Menn synes
41% Nei
59% Ja

Kvinner synes
79% Nei
21% Ja